Allt fler väljer en begagnad bil när de ska köpa en bil. Men att hitta rätt på begmarknaden är inte helt lätt, med tanke på det stora utbudet och att vi ofta tittar på fel saker.

salja-kopa-bil

Nu säljs fler begagnade bilar än på länge, skriver Expressen. Visserligen hade begmarknaden en sämre månad i juli än förra året, men man lyckades öka försäljningen med 2,9 procent under andra kvartalet jämfört med samma period i fjol. I Västra Götaland sålde man flest begbilar och privatmarknaden stod för flest försäljningar. De senaste fyra åren har man sett en stark positiv trend när det kommer till tillväxten på marknaden. Tillväxten tror man beror på låga räntor och en stor befolkningsökning.

Stort utbud av bilar

Den som vill vara del av den växande begmarknaden och köpa sig en begagnad bil har en del att tänka på. Det finns ett enormt utbud av begagnade bilar på marknaden och bara en utav de största sajterna inom området har över 28 000 annonser på bilar. Och när man ska välja sin nya bil gäller det inte bara att kolla om bilen har rost eller skador. Det gäller även at man kontrollerar bilens ekonomiska status, skriver Privata Affärer. För att veta att man har råd med bilen måste man alltså ta reda på vad den kommer kosta att äga över tid.

Ny eller begagnad bil?

Sedan gäller det självklart att väga fördelarna mot nackdelarna när det kommer till valet mellan ny och begagnad bil. En begagnad bil är ofta mer prisvärd än en ny men det finns självklart en större risk att den går sönder eller har slitage som inte var synliga vid köpet.

”Prisraset på en ny bil de första tre åren ligger i snitt på mellan 40 och 50 procent. Något som räcker gott som anledning att titta på begagnade bilar.” Läs mer.